Svensk Ungdom och Finlands Svenska Skolungdomsförbund erbjuder sitt debattforum digitalt

7 oktober 2020, 14:37 | av | publicerat i

Svensk Ungdom och Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS har länge samarbetat med ett debattprojekt. Inom ramen av projektet ordnas verkstäder i retorik- och debattkunskaper i skolor på andra stadiet. I och med Covid-19-läget erbjuder förbunden nu debattforumet även digitalt.

– Vi vill ge alla ungdomar på andra stadiet möjligheten att lära sig mer om retorik. Samtidigt vill vi erbjuda lärarna hjälp i detta förändrade läge. Därmed har vi bestämt att ordna debattforum digitalt under hösten, berättar Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids.

Debattprojektets andra del, den årliga debattävlingen har förbunden valt att helt och hållet flytta fram till våren. Tidigare år har delfinalerna ägt rum under hösten.

– I detta läge känns det inte rätt att ordna debattävlingen med samma tidtabell som vi brukar. Vi vill att alla deltagare ska vara trygga på våra evenemang, och har därför valt att flytta fram debattävlingen. Utöver det kommer vi exempelvis inte ha någon publik med på tävlingen, säger FSS ordförande Alexandra Wegelius.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.