Vill du göra din praktik på FSS?

Finlands Svenska skolungdomsförbund FSS anställer regelbundet praktikanter från både andra stadiet och yrkeshögskolor. Som praktikant på FSS får du en god inblick i arbetet inom tredje sektorn och förbundsverksamhet. Vi erbjuder mångsidiga möjligheter och arbetsuppgifter som alltid anpassas enligt din utbildning och egna önskemål.

FSS som praktikplats

FSS är ett religiöst- och partipolitiskt obundet förbund som arbetar med intressebevakning och att främja skolgången för grundskolans övre årskurser (åk 7-9) samt andra stadiet och folkhögskolor. Vi har ett väldigt brett utbud av verksamhetsformer och är aktiva i hela Svenskfinland.

Som praktikant på FSS får du, beroende på din utbildning, möjlighet att pröva på många viktiga arbetsmoment inom förbundsverksamheten. Som praktikant kan du till exempel arbeta med uppgifter som:

  • Evenemangsplanering och -produktion
  • marknadsföring och grafiskt arbete
  • kommunikation
  • samhällelig- och politisk påverkan
  • ekonomi

Som praktikant arbetar du tillsammans med kanslipersonalen i en familjär och avslappnad miljö på vårt kansli i Ulrikasborg i Helsingfors samt med frivilliga aktiva ungdomar från svenskfinlands alla hörn.

Du som söker

Vi värnar om mångfald önskar att personer av olika ålder, bakgrund och kön söker jobb/praktikplats hos oss.

FSS är en liten organisation med mångsidig verksamhet. Vi värdesätter initiativtagande och aktivt deltagande. Du behöver kunna arbeta självständigt och i team. Praktik på FSS kan speciellt passa för dig som:

  •  Studerar eller har kunskap inom marknadsföring, ekonomi, projektledning, evenemangsplanering, statsvetenskap eller liknande
  • Är intresserad av förbundsarbete och arbete inom tredje sektorn
  • Är kreativ och har lätt att kläcka nya idéer
  • Kan arbeta lika bra självständigt som i grupp
  • Vill pröva på många varierande arbetsuppgifter

Just nu är vi speciellt på jakt efter praktikanter från tredje stadiet (yrkeshögskolor och universitet), men vi tar gärna emot ansökningar även från andra utbildningsstadier.

Ansökan

Skicka CV och ett ansökningsbrev (ca en A4) där du berättar om dig själv, din utbildning och den aktuella praktiken och varför du söker till just FSS. Skicka ansökan till verksamhetsledare Mikaela på adressen mikaela.jokinen@skolungdom.fi

Vid frågor kontakta Verksamhetsledare Mikaela Jokinen på tfn +358 50 301 2456 eller e-post mikaela.jokinen@skolungdom.fi 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.