Medlemsförmåner


Studiekortet är ett bevis på att du är studerande och medlem i FSS. Det ger dig tillgång till en hel studerande- och medlemsförmåner! Några av dem kan du läsa om här under, och förutom dem kan man oftast få studerandepris på simhallar, biografer, kaféer, utställningar, museer mm. Kom ihåg att vifta med studiekortet var än du rör dig, ibland får man rabatt då man minst anar det.

Förmåner som gäller alla:

  • FSS-kalendern för läsåret. Kalendern är designad av en ung grafiker just enligt elevers och studerandes önskemål – vi hoppas att du har mycket nytta av den i dina studier!
  • Medlemstidningen EBL hemskickad 2 gånger i året (du hittar den också digitalt)
  • Förbundets verksamhet – som omfattar bl.a. deltagande på evenemang och möjlighet att aktivera sig i förbundets utskott
  • 10 € rabatt på deltagaravgiften till Kulturkarnevalen
  • 10% rabatt på boende hos Hostellförbundets hostell samt 5€ rabatt på deras internationella hostellkort
  • 50% rabatt på KSF-medias tidningsprenumerationer (om du bor i eget hushåll och är under 29 år)

Dessutom får du:

  • Studierabatt på inrikesresor hos Matkahuolto och VR (om du studerar på andra stadiet eller vid folkhögskola)
  • Studierabatt på kollektivtrafiken i huvudstadsregionen (om du bor inom HRT-området, studerar på andra stadiet eller om du studerar vid folkhögskola och kan uppvisa bevis på att Fpa berättigar studiestöd för dina studier)

Förmåner som gäller studerande på andra stadiet

  • Frank App, det digitala studiekortet som berättigar till en massa förmåner!


Tycker du om att resa? Då ska du ta en titt på våra internationella förmåner, som du får till tilläggspris. Om du reser mycket lönar det sig med andra ord absolut att ta ett kombinationskort!

European Youth Card – EYCA

FSS medlemmar som går i grundskolan eller folkhögskola och är under 30 år har möjligheten att kombinera studiekortet med det europeiska ungdomskortet European Youth Card. Med EYC-kortet får du tillgång till förmåner och rabatter i 36 länder runtom i Europa, dessa innefattar bland annat shopping, restauranger, transport och sevärdheter. Du kan bekanta dig med alla förmåner i den internationella förmånsdatabasen.

Genom att beställa kortet får du också tillgång European Youth Card-appen, appen innehåller en digital version av kortet och alla förmåner. Appen kan laddas ner på iOS och Android telefoner.

Kortet har en engångsavgift på 3 euro.

International Student ID Card – ISIC

FSS medlemmar som studerar på andra stadiet, alltså alla yrkes- och gymnasiestuderande, kan snart kombinera sitt studiekortet med det internationella studerandekortet ISIC. ISIC berättigar till mer än 125 000 rabatter och förmåner i 130 olika länder från inträdesavgiften till pyramider i Egypten, till rabatt på Microsofts olika program. Du hittar en databas med alla fömåner här.

Också ISIC har en app som fungerar som ditt digitala studiekort världen över, och som du kan ladda ner via Frank-appen.

Kortet kostar 3 euro per år (betalas som en engångs avgift på 9 euro)