Förnya medlemskapet


Medlemskapet i FSS och därmed studiekortet förnyas varje läsår. För att ditt studiekort ska vara giltigt och du ska ha tillgång till studieförmåner under det läsåret 2018-2019 måste du ha läsårsdekalen 2017-2018 på ditt studiekort. Läsårsdekalen 2017-2018 är i kraft endast till 30.9.2018.

Varje inskriven FSS medlem har onsdagen den 9 augusti att få ett e-postmeddelande med instruktioner för hur man förnyar studiekortet och beställer den nya läsårsdekalen. I meddelandet finns en personlig länk till medlemsregistret, där du ska ladda upp ett giltigt studieintyg. Som intyg godkänner vi en Wilma-screenshot eller ett inskannat/fotograferat intyg från skolan. Notera att ditt intyg ska uppfylla följande krav:

  • För studieintyg: Studieintyget ska vara från detta läsår, med andra ord ska det vara undertecknat med ett datum från och med 1.8.2018. Intyg som är undertecknade tidigare godkänns inte.
  • För Wilma screenchot: Om du laddat upp en Wilma screenshot måste vi se ditt namn, skolans namn och ett datum från augusti 2018 framåt (det får du smidigast genom att ta screenshoten på datorskärmen, ett exempel hittas här).

När vi godkänt ditt intyg får du en faktura på medlemsavgiften per e-post. Efter att du betalat fakturan och vi registrerat din betalning skickas den nya läsårsdekalen hem till dig tillsammans med FSS kalendern.

Om du blivit utan e-post meddelandet kan du höra av dig till studiekort@skolungdom.fi, så kollar vi upp det.

Du kan också logga in i medlemsregistret för att ladda upp studieintyget här.