Evenemang

EVENEMANG 2023-2024

Utskottshelg 20.8 kl.9-17 i Helsingfors

Tips för studieverktyg tillfälle 5.9 kl.17-18.30

Lansering av Trygga skolans materialbank 5.10 på zoom

Toppmöte 27-29.10 i Tammerfors

FSS glögg 15.12 kl.16-21 på Luckan, Helsingfors

Vårevenemang 26-28.1.2024 i Helsingfors

Prepkvällar inför höstens studentskrivningar (datum meddelas i början på året)

Debattävling final i Helsingfors (datum meddelas senare)

Elevriksdagen ERIK 26-28.4.2024 Nyland/Åland

Sommarpicknickar i Vasa, Åbo och Helsingfors i juni (datum meddelas senare)

Pride evenemang under juni (datum och platser meddelas senare)

FSS har en mängd olika evenemang på gång, året runt! Alla skolungdomar är mer än välkomna, evenemangen är utmärkta ställen att bekanta sig med FSS verksamhet på.

FSS-året kör igång med vårt årsmöte, Elevriksdagen ERIK som ordnas på våren. FSS årsmöte ordnas nästa gång i april 2024 i Nyland/Åland. Du kan läsa mer om evenemanget här.

Under sommarmånaderna ordnar vi alltid picknickar i Åbo, Vasa och Helsingfors samt ordnar Pride program runt i Svenskfinland.

Kick-off/Nya aktivas dagar eller Utskottshelg är evenemanget för alla nya och gamla FSS-aktiva som vill sparka igång terminen med en stor dos skratt och inspiration. Kick-offen är ett utmärkt första FSS-evenemang!

Före studentskrivningarna ställer vi också till med prepkvällar. Vi ordnar prepkvällar i samhällslära, modersmål och tips i studieverktyg.

  • I samhällslära får du bekanta dig med de fyra samhällslärakursernas innehåll ur helt nya, interaktiva och spännande synvinklar, allt under handledning av våra experter på samhälle, politik, ekonomi, lagkunskap och EU.
  • I modersmål går vi igenom proven i skrivkompetens och läskompetens. Tillfället går ut på att deltagarna får testa på olika uppgifter och experterna delar med sig av sina bästa tips. Målet är att deltagarna ska vara så förberedda som möjligt till proven.
  • Tips på studieverktyg passar alla som vill testa på nya metoder att lära sig. I slutet av tillfället får du också ta del av tips inför proven i studentexamen.

Toppmötet riktar sig till aktiva i elev-eller studerandekårsstyrelser. Är du, eller känner du någon som skulle vara intresserad? Kom då med i oktober!

En av årets absoluta höjdpunkter är förstås Kulturkarnevalen som dyker upp i höstmörkret i november. Till evenemanget kommer allt mellan 150-400 unga från hela Svenskfinland för 4 dagar av upplevelser, nya vänner och spännande labb. Du hittar all info du behöver här.

Dessutom ordnar vi Debattävlingen och Debattforum i samarbete med Svensk Ungdom. I debattävlingen kan alla finlandssvenska andra stadier delta med egna lag. Vinnaren får i år en kulturresa till Stockholm! För att alla i skolan ska få lite nytta av projektet ordnar vi dessutom Debattforum, där hela klassen kan träna upp sin debattförmåga under den 75-90 minuter långa workshopen som vi integrerar i modersmåls- eller samhällsläralektionen. Mer info hittar du här.

För dig som vill avsluta kalenderåret med mysig samvaro, trevliga gäster, mingel och stämning, är FSS-glöggen ett måste. Cirka 2 veckor före julafton, fredag kväll, är det alltid dags för traditionsenlig glögg med medlemmar, alumner och samarbetspartners. Välkommen!

Alla FSS evenemang är diskrimineringsfria zoner. Du kan anmäla eventuella trakasserier från evenemang och verksamhet anonymt via formuläret som arrangörerna skickat tillsammans med annan information om tillfället. Du kan också ta kontakt med tillfällets stödpersoner eller skicka till trakasseriombud@skolungdom.fi. Läs mera om tryggare rum här.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.