Evenemang

På grund av coronavirusepidemin kommer vi eventuellt att behöva ställa in eller skjuta fram vissa av våra evenemang. Vi uppdaterar informationen när vi vet mera. Om du ha frågor kan du kontakta oss.

Evenemang 2020

Inkludera mera
31.1–1.2, Åbo

Final i Debattävlingen
6.2, Tölö gymnasium, Helsingfors

INSTÄLLT: Klimatsmart i vardagen
5.4, Tammerfors

Helsingfors Pride
26–27.6

Samhällslära preppkväll
24.8, Vasa
25.8, Åbo
27.8, Helsingfors

Elevriksdagen ERIK
4–6.9, Vasa

FSS har en mängd olika evenemang på gång, året runt! Alla skolungdomar är mer än välkomna, evenemangen är utmärkta ställen att bekanta sej med FSS verksamhet på.

FSS-året kör igång med vårt årsmöte, Elevriksdagen ERIK som ordnas på våren. Elevriksdagen har fått ett nytt datum på grund av coronakrisen. FSS årsmöte ordnas 4–6 september 2020 i Vasa. Du kan läsa mer om evenemanget här.

Kick-off är evenemanget för alla nya och gamla FSS-aktiva som vill sparka igång terminen med en stor dos skratt och inspiration. Du kan läsa mer om höstens kick-off här och vårens här. Kick-offen är ett utmärkt första FSS-evenemang!

Före studentskrivningarna ställer vi också till med Samhällslära preppkväll, även känd som samppaprepp. Under en kväll får du bekanta dej med de fyra samhällslärakursernas innehåll ur helt nya, interaktiva och spännande synvinklar, allt under handledning av våra experter på samhälle, politik, ekonomi, lagkunskap och EU. Preppkvällarna ordnas i Vasa, Åbo och Helsingfors på hösten.

Det nyaste FSS-konceptet är Toppmötet, som riktar sej till ordförande för elev- och studerandekårerna. Är du, eller känner du, en sådan? Läs i så fall mer här.

En av årets absoluta höjdpunkter är förstås Kulturkarnevalen som dyker upp i höstmörkret i november. Dit kommer mer än 400 unga från hela Svenskfinland för 4 dagar av upplevelser, nya vänner och spännande labb. Du hittar all info du behöver här.

Dessutom ordnar vi Debattävlingen och Debattforum i samarbete med Svensk Ungdom. I debattävlingen kan alla finlandssvenska andra stadier delta med egna lag. Vinnaren får en resa till Bryssel och EU-parlamentet! För att alla i skolan ska få lite nytta av projektet ordnar vi dessutom Debattforum, där hela klassen kan träna upp sin debattförmåga under den 75-90 minuter långa workshopen som vi integrerar i modersmåls- eller samhällsläralektionen. Mer info hittar du här.

För dej som vill avsluta kalenderåret med mysig samvaro, trevliga gäster, mingel och stämning, är FSS-glöggen ett måste. Cirka 2 veckor före julafton, onsdag kväll, är det alltid dags för traditionsenlig glögg med medlemmar, alumner och samarbetspartners. Välkommen!

Alla FSS evenemang är diskrimineringsfria zoner. Du kan anmäla eventuella trakasserier från evenemang och verksamhet anonymt här, eller ta kontakt med våra trakasseriombud.