Elevriksdagen ERIK 2019

På FSS årsmöte Elevriksdagen ERIK är det du som har makten att påverka hur skolan, utbildningen och samhället ska se ut. Kom med och bestäm hurdan politik FSS ska göra!

ERIK är förbundets årsmöte och högsta beslutande organ. På ERIK besluter vi om vad FSS ska jobba för det kommande året, formar förbundets politiska program och behandlar de motioner som förbundets medlemmar skickat in. På ERIK väljs också en ny styrelse och en ny ordförande för förbundet. I år arrangeras Elevriksdagen i Hangö fredag till söndag den 17–19 maj.

Alla som går i grundskolans övre årskurser eller studerar vid en yrkesläroanstalt, ett gymnasium eller en folkhögskola kan delta på Elevriksdagen!

Viktiga länkar

Anmälan

Anmälan till årsmötet har nu stängt. Ett deltagarbrev med programmet och information om transporter har skickats tisdag 7 maj. Om du inte har fått deltagarbrevet ska du mejla verksamhetsledare Malin Lindholm, malin.lindholm@skolungdom.fi.

Observera att du ska vara medlem i FSS och att din medlemsavgift för läsåret 2018–2019 ska vara betald för att du ska kunna delta och vara röstberättigad delegat. Du kan bli medlem i FSS före ERIK.

Praktiska arrangemang

Vi inleder Elevriksdagen på fredagen klockan 17 och avslutar mötet på söndagen cirka klockan 14. Mötet och programmet arrangeras i Hangethe-salen i Hangö. Vi övernattar i Hangö gymnasium på skolgolv. Transport arrangeras för alla delegater med abonnerade bussar. Om du reser långt ifrån måste du vara beredd på att starta redan på fredag morgon och be om ledigt från skolan för fredagen – det lönar sig att kolla om du kan få en lovlig frånvaro för att representera skolan.

Om du bor väldigt långt borta och måste ta dig till bussen ersätter vi dina resekostnader enligt billigaste färdmedel. Kontakta i sådant fall verksamhetsledare Malin Lindholm, malin.lindholm@skolungdom.fi på förhand. Tidtabell och rutt för transporter skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdag.

Mötesplatsen är tillgänglig.

Deltagaravgift

I deltagaravgiften 50 euro ingår transport, mat, övernattning, program och lysande umgänge. Du får en faktura på deltagaravgiften till den e-postadress du angett i anmälan efter sista anmälningsdag. Du kan också fråga din skola om skolan kan betala hela eller en del av deltagaravgiften. Som ERIK-delegat representerar du ju också din skola. Om du inte klarar av att betala deltagaravgiften kan du anhålla om befrielse från avgiften på grund av socio-ekonomiska skäl.

Guldhatten

Är din eller grannskolans elev- eller studerandekår den bästa i Svenskfinland? Nominera din favorit elev- eller studerandekår till utmärkelsen Guldhatten! Den bästa kåren kommer att belönas med en summa på 100 euro till valfritt ändamål. Utnämningen sker under Guldhattsmiddagen lördagen 18 maj i samband med Elevriksdagen. Nominera din favorit genom att skicka ett mejl med en kort motivering till info@skolungdom.fi senast fredag 26 april.

Möteshandlingar

Möteshandlingarna har publicerats digitalt. Möteshandlingar i pappersformat delas ut vid ankomst till de som uppgett detta i anmälan.

Motioner

Det är inte längre möjligt att skicka in motioner till Elevriksdagen 2019.

Annulleringsvillkor

Om du av någon orsak inte kan komma så är det viktigt att du meddelar detta till verksamhetsledare Malin Lindholm (malin.lindholm@skolungdom.fi) genast. Ifall du annullerar ditt deltagande efter sista anmälningsdag 2 maj är du tvungen att betala hela deltagaravgiften. Du kan försöka hitta någon annan som kan komma på ERIK istället för dig, då behöver du inte betala. Om du blir sjuk kan du annullera avgiftsfritt genom att visa upp sjukintyg.

Frågor?

Kontakta verksamhetsledare Malin Lindholm (malin.lindholm@skolungdom.fi).

Vi ses på ERIK!

 

PS. Sprid budskapet! Vi har skickat en ERIK-affisch till alla skolor. Om du vill skriva ut och hänga upp flera affischer kan du ladda ner affischen.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.