FAQ – Elevriksdagen ERIK

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna du kan ha om ERIK. Tveka inte att kontakta oss ifall du funderar på något!


Vad gör man på ERIK?

På fredag kväll inleds Elevriksdagen med tal och fastställande av röstlängd (hur många delegater som är på plats och har rösträtt under årsmötet). Efter middagen har du möjlighet att delta i något av ERIK-utskottens arbete, till exempel debattera om FSS politiska program eller föreslå nya evenemang till verksamhetsplanen för det kommande året.

På lördagen sitter vi i plenum och behandlar olika ärenden. På lördagen väljs också förbundets ordförande för nästa verksamhetsår. På kvällen blir det Guldhattsgala och kvällsprogram – du kan till exempel titta på Eurovision Song Contest.

På söndagen behandlas de sista ärenden, och till sist väljs resten av styrelsen för nästa verksamhetsår. Bussarna tillbaka går ungefär 14/15-tiden, beroende på hur länge mötet räcker.


Behöver jag förbereda mig inför ERIK på något sätt?

Nej, det räcker att du packar med dig vad du behöver och kommer fram. Det kan löna sig att titta igenom möteshandlingarna på förhand så att du lättare hänger med i diskussionen under Elevriksdagen.


Hur ska jag klä mig?

Klädkoden är fri, det viktiga att du har bekvämt! Det kan bli en hel del sittande i plenum, och då är mjuka joggingbyxor och huvtröja ett fungerande val bland andra. Om du vill kan du klä dig snäppet festligare till Guldhattsgalan på lördag kväll.


Vad ska jag ha med mig?

Vi kommer att skicka ut en packlista med allt du behöver med dig i början av maj. Du kan redan nu lägga på minnet att packa med dig en egen vattenflaska och – om du dricker kaffe eller te – en återanvändbar mugg.


Måste jag ha med mig en dator?

Nej, det är helt frivilligt. Om du vill ha tillgång till möteshandlingarna digitalt så behöver du en smarttelefon, surfplatta eller bärbar dator. Du kan också få möteshandlingarna på papper. Däremot kan det vara bra att ha med sig anteckningsmaterial.


Varför serverar ni inte kött?

Elevriksdagen 2019 godkände en proposition från styrelsen om att FSS ska servera lakto-ovo-vegetarisk mat på alla sina evenemang.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.