Ordförandebloggen inlägg #7

9 juli 2017, 17:37 | av | publicerat i

Hej på er allihop, hoppas era sommarlov och semestrar kört igång!

För oss på kansliet är semestern ännu på kommande, men den hägrar. Under de senaste veckorna har vi firat Pride, planerat EBL och seminariet Tillsammans hörs vi.

Under Prideveckan hade vi två större grejer på gång. Tillsammans med Svenska hörnan, en finlandssvensk samarbetskoalition bestående av Folkhälsan, Regnbågsankan, Krisjouren för unga, Luckan, Scouterna, Barnavårdsföreningen och vi, ordnade vi en Pride Afterwork/mingel-tillställning på Luckan i Helsingfors i fredags. Samma gäng hade ett eget block i Pride-paraden, och ett tält på parkfesten efter. Där råkade vi bland annat dela ut de sista FSS-kondomerna, så det står på inköpslistan för i höst.

Vi träffade också Kirsi från Allians för att diskutera Tillsammans hörs vi, som går av stapeln genast i morgon på morgon i Tammerfors. Evenemanget går ut på att unga mellan 15 och 20 diskuterar politiska ärenden och framför dem åt inbjudna beslutsfattare. För att vara ärlig har planeringen inte gått helt enligt förväntningarna. Men vi gör vårt bästa, det är förbundssekreterar-Malin, verksamhetsledar-Sofia, vice-Nicolas och jag som drar en stor del av diskussionsgrupperna!

Genast efter det åker vi med en stor delegation till SuomiAreena i Björneborg, där vi har 3 dagar fulla av seminarier, diskussioner, mingel och evenemang. Det har krävt en del planering (vi har till och med skämtat om att vi egentligen upprätthåller en resebyrå här på kansliet) men det ska bli jättekul! Följ med på some!

Sommarhälsningar

Bicca Olin

Förbundsordförande

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.