Ordförandebloggen inlägg #6

23 juni 2017, 17:32 | av | publicerat i

Hej igen! Hoppas er sommar börjat bra!

I morgon börjar Pride-veckan, så de senaste två har varit fulla med planering inför det, bland annat med våra samarbetspartners i Svenska hörnan. Förra veckan hann jag också lunch med Eini Järvi som är ordförande för OSKU, det ena förbundet som jobbar med yrkesstuderandes intressebevakning i Finland. Vi planerade bland annat ett gemensamt utlåtande!

Dessutom har jag hunnit springa på en del möten och träffa intressanta människor. Sommargymnasiesamfundet hade utvecklingsarbetsgruppsmöte, där vi diskuterade vad “dagens ungdom” egentligen vill, och en rektor upplevde att jag inte riktigt hade koll så han mansplainade det åt mej. Sånt händer.

Vi ska också börja förnya Demokrati i skolan-manualen, som utkom för 10 år sedan. Tillsammans med föräldrar, lärare och många som var med då ska vi göra en interaktiv, online och uppdaterad version av materialet. Det här gick det en hel dag åt att planera, men roligt var det!

Sverigefinska ungdomsförbundet var i Finland på Utlandsfinländarnas parlament, och dom tittade in på kansliet för att presentera sin verksamhet och diskutera samarbete. Och på tal om samarbete träffade vi också Svensk ungdom för att diskutera debattävlingen och debattforum, som är på kommande i höst.

Planeringen för lanseringen av medborgarinitiativet för gratis utbildningsmaterial framskrider, Finlands Ungdomssamarbete Allians före detta generalsekreterare hade avskedsfest och genast följande morgon höll dom seminarium & diskussion om det nya riksprogrammet för ungdomspolitik- och verksamhet. Det är verkligen en slutspurt på gång nu före alla sticker på semester, och det märks!

Trevlig midsommar!

 

Bicca Olin

Förbundsordförande

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.