Ordförandebloggen inlägg #5

11 juni 2017, 18:31 | av | publicerat i

Hej! Dom här bloggarna är nog mer effektiva om dom kommer med två veckors mellanrum. Och nu har det varit två verkligt effektiva veckor!

 

Det har hunnit vara en del seminarier, ett av dem som är värda att nämna är Suomen Lukiolaisten Liittos (SLL) Rakas, kamala opo (Älskade, fruktansvärda studiehandledare). Seminariet var en intressant inblick i gymnasiestuderandes relation till sina studiehandledare, med kommentarer från såväl forskare som studerande och studiehandledare själv.

 

Samma kväll besökte vi också Svensk Ungdoms Hello & Goodbye party, där vi hälsade på SUs nya ordförande och tackade Ida Schauman för ett gott samarbete de senaste åren. Mot slutet av veckan hann jag också planera evenemanget Tillsammans hörs vi den 10.7 i Tammerfors, där vi i samarbete med de andra obundna studerandeförbunden och Finlands Ungdomssamarbete Allians för ihop toppolitiker med 100 unga från hela landet.

 

Till de roligaste delarna av det här jobbet hör att träffa andra unga föreningsaktiva. På torsdagen ordnade SLL:s regionala styrelser i Helsingfors och Nyland en fotbollsmatch, där jag ombads vara domare. På fredagen igen hade SLL sina traditionsenliga Lakkiaisskumpat, Dimissionsskumppa, på sitt kansli, där föreningsaktiva från olika samarbetspartners, alumner och aktiva samlades för att catch-up, fira att det är sommar och diskutera vad som händer på SuomiAreena i år i juli.

 

Den här veckan gick mest åt till förberedelser för FST 1, det vill säga förbundsstyrelsens konstituerande möte. I tisdags hann vi också med en superkul FSS-sommarpicnic i Brunnsparken med nya och gamla aktiva. I övrigt for förbundssekreterare Malin på semester, verksamhetsledare Sofia bandade in en reklam-grej för Dagverke rf. med Emmi från styrelsen och jag gick på planeringsmöte för kampanjen Yhtäkään lasta ei jätetä, mer om det i höst!

 

Och på veckoslutet var det dags för FST. Styrelsen anlände till kansliet i fredags, vi gick igenom allt vad det innebär att sitta i styrelsen planerade lite för året och hade en mysig utemiddag. Under lördagen gick vi igenom alla tänkbara ärenden och delade upp utskottsansvaret, gjorde en road-map för året, anställde en AD för FSS-kalendern, och avslutade kvällen med bastu och mat. Idag avhandlades ännu de sista ärendena, med bl.a. ekonomi och internationell verksamhet på föredragningslistan. Woah, vilken vecka.

 

Ha det bra!

Bicca Olin

Förbundsordförande

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.