Ordförandebloggen inlägg #3

20 maj 2017, 11:49 | av | publicerat i

Hej på er!

Hur kan de här veckorna gå så här snabbt?

Den här veckan har inkluderat ett möte med Svenska hörnan angående vad de svenska förbunden ska göra på PRIDE. Det ni kan hålla utkik efter är Afterworken den 30.6 på Luckan, och det svenska blocket i Prideparaden den 1.7, samt någon slags program på parkfesten efteråt! FSS kommer bland annat att stå för marknadsföringsmaterialen som ni kan få syn på i sociala medier de kommande veckorna.

I tisdags träffade jag Svensk Ungdoms nya ordförande Christoffer Ingo för att tala om vårt samarbete kring debattävlingen i höst. Så där på ett personligt plan skulle jag gärna vilja träffa alla partipolitiska ungdomsförbunds ordförande det här året, för att se vad vi kan samarbeta om och öka kännedomen om FSS och de finlandssvenska studerandena.

Den här veckan höll också Kulturfonden sitt seminarium Kan tio projekt göra skillnad?, ett seminarium om gymnaiseprojekt som fått finansiering inom ramen för fondens strategi. På seminariet fanns verkligt fina projekt på samarbeten som knyter ihop Svenskfinland och skolor. Det som däremot lyste med sin frånvaro var de berörda ungdomarna, gymnasiestuderande som deltagit i projektet. Malin och jag, som modererade diskussionen, försökte fråga efter varför de här unga inte var med, och frågorna besvarades med varierande framgång. Det finns helt tydligt mycket att göra för att öka ungas reella delaktighet.

Mot slutet av veckan hann jag ännu springa på en del möten, bland annat Finlands ungdomssamarbete Allians likabehandlingsarbetsgrupp, där jag sitter som vide ordförande på FSS mandat. Det var ett gemensamt möte med förbundets arbetsgrupp som jobbar med ungas deltagande och val, och eftersom båda ordförande var sena råkade jag leda hela mötet, vilket naturligtvis ledde till en hel del uppmärksamhet på minderåriga och skolungdomar i Alliansverksamhet och intressebevakning. Kul!

Dessutom har vi precis gått med i ett projekt som kommer att jobba för att på riktigt avskaffa kostnaderna för andra stadiets utbildning. Med i projektet är bland annat alla andra stadiets studerandeorganisationer och Rädda barnen. I fredags var det första planeringsmöte som vi var med på, så mer info utlovas inom kort!

I fredags kom verksamhetsledare-Sofia tillbaka från semestern, så vi firade det med lite gemensam kulturell rekreation och massor av planering för resten av året.

Lite sånt. Ta gärna kontakt och fråga om nåt låter intressant, eller om du vill kommentera nåt, eller om du vill komma med och göra de finlandssvenska skolorna och samhället överlag till en bättre plats!

Bicca Olin
Förbundssordförande

 

 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.