Ordförandebloggen inlägg #11

3 september 2017, 15:22 | av | publicerat i

Nu har nog hösten riktigt kommit igång!

 

Sedan styrelsemötet har det hänt en hel del. Vi hade ett fantastiskt alumnseminarium på G18 i Helsingfors, med alumnet från 5 årtionden som berättade om sin FSS-tid för en sal med FSS-aktiva från 50-talet till folk som gått med i år. Det blev vitser, minnen, skratt, mat, dryck och nya och gamla bekanta och kvällen var i min mening oerhört lyckad.

 

Det nya finansutskottet träffades och vi hade intressanta diskussioner om vilken sorts verksamhet som verkligen intresserar våra medlemmar, hur vi kan utvecklas som förbund och en del personalgrejer.

 

Vad annat då? Nuva ry, takorganisationen för ungdomsfullmäktigeledamöter i Finland, har möte på vårt kansli förra veckoslutet. Vårt samarbetsprojekt med Svensk Ungdom, Debattävlingen och Debattforum, går framåt. Det går att anmäla lag redan nu, och vi har hållit höstens första workshop i Sibbo gymnasium. Mer info i nyhetsbrevet nästa vecka, och på some lite nu och då!

Och på tal om samarbete skrev vi en insändare till HBL tillsammans med Suomen Lukiolaisten Liitto SLL:s Helsingfors-organisation. Staden har godkänt en ny verksamhetsstadga där högstadieelever inte längre får sitta med i skolornas direktioner. Läs insändaren här!

 

En annan kampanj som går framåt är Maksuton 2. aste, gratis andra stadiet, som är ett sammarbete med Rädda barnen och landets studerandeorganisationer. Ett medborgarinitiativ kommer att dyka upp mot slutet av september för att lagstadga att alla studerande får skolmaterialet gratis på andra stadiet. Håll utkik!

 

Just det, och så bandade vi podd med Sofia, den kan ni lyssna på på Soundcloud!

 

Ha en mysig början på hösten!

 

Bicca Olin

Förbundsordförande

 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.