FSS:n eduskuntavaalitavoitteet: Taistellaan ilmastonmuutosta ja syrjäytymistä vastaan!

2 november 2018, 14:50 | av | publicerat i

Läs pressmeddelandet på svenska här.

Ruotsinkielinen oppilas- ja opiskelijajärjestö Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS julkaisee tänään tavoitteensa vuoden 2019 eduskuntavaaleja ja tulevaa hallituskautta varten.

Ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka. FSS näkee, että poliitikoiden tulee kantaa vastuuta nyt, ennen kuin on liian myöhäistä. Päättäjien tulee mahdollistaa ja kannustaa ilmaston kannalta kestävään kulutukseen, ja koulutusjärjestelmän tulee kasvattaa ympäristötietoisia kansalaisia.

– Tarvitaan vähemmän puhetta ja enemmän tekoja, ja vallanpitäjien vastuulla on mahdollistaa ilmaston pelastaminen, toteaa puheenjohtaja Bicca Olin.

FSS toimii saavutettavan ja maksuttoman toisen asteen puolesta. Opintojen jatkaminen peruskoulun jälkeen ei saa olla kustannuskysymys, eikä kenenkään pitäisi joutua sulkemaan pois koulutusvaihtoehtoja taloudellisen tilanteensa vuoksi.

– Yhtäkään 15-vuotiasta ei saa pakottaa tekemään päätöksiä tulevaisuudestaan sosioekonomisen taustansa perusteella, huomauttaa Olin.

FSS vastustaa oppivelvollisuusiän mekaanista korottamista. Se on tapa tuottaa kauniimpia tilastoja, mutta ei toimiva ratkaisu syrjäytymisongelmaan. Sen sijaan turvalliset, saavutettavat ja hyvin resurssoidut sosiaali- ja terveyspalvelut takaavat, ettei yksikään nuori putoa systeemistä.

Monelta nuorelta puuttuvat keinot vaikuttaa omaan elämäänsä ja yhteiskuntaan ympärillään. Päätöksentekoprosessit kaikilla tasoilla on tehtävä avoimiksi ja helpoiksi seurata eri päättäjätahojen aloitteellisella ja selkeällä viestinnällä.

FSS edellyttää, että kaikki saavat olla valitsemassa päättäjiä. Koululla tulee olla aktiivinen rooli ensikertalaisäänestäjien äänestämisen tukemisessa. Ensimmäinen askel tähän suuntaan on laskea äänestysikärajaa.

– Vaadimme, että äänestysikäraja lasketaan 16 vuoteen kaikissa vaaleissa, julistaa Olin.

FSS:n eduskuntavaalitavoiteet ja toimenpiteet niiden saavuttamiseksi löytyvät osoitteesta skolungdom.fi/riksdagsvalsmal-2019. Tavoitteet perustuvat FSS:n poliittiseen ohjelmaan joka uudistetaan ja hyväksytään järjestön vuosikokouksessa vuosittain ja siten heijastaa suomenruotsalaisten oppilaiden ja opiskelijoiden näkemyksiä.

Lisätietoja:

Bicca Olin
ordförande för FSS
+358 40 3525232
bicca.olin@skolungdom.fi

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.