Uppgradera din SKS med våra virtuella utbildningar!

24 april 2020, 09:39 | av | publicerat i

Skolan stängdes och studerandekårens verksamhet blev på paus. Vilken ypperlig tid att delta i någon av våra SKS-utbildningar – i virtuell form förstås!

Vi på FSS tog chansen i akt och uppdaterade vårt utbud av utbildningar riktade till skolornas elev- och studerandekårsstyrelser. Nu kan din skola välja och vraka mellan tre olika utbildningar à 60 minuter – eller varför inte alla tre? Lär er mera om hur man håller effektiva styrelsemöten på distans, eller börja utveckla ett evenemangskoncept för när allt är tillbaka till normalt.

FSS utbildningsutbud våren 2020:

Håll effektiva och roliga möten

Utbildningen behandlar mötesteknik och styrelsearbete, val av EKS/SKS, förvaltning och ekonomiskötsel. Deltagarna får information och praktiska tips för rollfördelning i styrelsen och hur man leder en styrelse framgångsrikt. Tillsammans tittar vi på hur man uppgör viktiga dokument som till exempel föredragningslista och protokoll, budget och bokslut. Andra praktikaliteter som kontoteckningsrätt och registrerande av förening behandlas också. Workshopen lämpar sig för elevkårsstyrelser som nyligen påbörjat sitt arbete men även längre hunna.

Planera verksamhet och evenemang

I utbildningen verksamhet workshoppar vi kring verksamhets- och evenemangsplanering.  Vi ger konkreta verktyg och tips, gör upp en verksamhetsplan och planerar ett evenemang samt en crash course i budgetering. Tillsammans brainstormar vi idéer på evenemang och funderar på hur du marknadsför ditt evenemang!

Påverka i skola och samhälle

Hur åstadkommer man förändring? I utbildningen brainstormar vi lösningar på problem och brister i skolan och samhället. Vi tittar på olika metoder för påverkan på olika nivåer av beslutsfattande, från den egna skolan till internationella arenor. Deltagarna väljer gruppvis en sak de vill förändra och planerar en konkret vägkarta för att åstadkomma detta. Utbildningens syfte är att främja aktivt medborgarskap och väcka ivern att påverka.

Utbildningarna är helt gratis för skolan. Kontakta oss och boka en virtuell utbildning för er skolas elev- eller studerandekår!

Boka en utbildning

Alexandra Wegelius
vice förbundsordförande
alexandra.wegelius@skolungdom.fi

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.