Toppmöte 2019

8 september 2019, 11:43 | av | publicerat i

FSS toppmöte för elev- och studerandekårsaktiva ordnas i år den 11–13 oktober i Tammerfors (Svenska samskolan). På toppmötet samlas EKS/SKS-aktiva från högstadier, gymnasier, yrkesläroanstalter och folkhögskolor i hela Svenskfinland för ett veckoslut fyllt av intressanta diskussioner, motiverande talare och nya insikter.

Anmäl dig till Toppmöte 2019 »

Under veckoslutet behandlas relevanta teman såsom ledarskap, påverkan och personlig utveckling. Deltagarna lär sig nya saker om sitt viktiga uppdrag i sin skolas EKS/SKS och nätverkar med andra aktiva från olika håll i Svenskfinland.

Programmet kör igång på fredagen kl. 18, incheckning på hotellet är möjlig från och med kl. 15. Evenemanget är slut kring kl. 14 på söndagen.

Upp till tre deltagare från varje skolas EKS/SKS får delta på Toppmöte. Deltagaravgiften är 50 euro per deltagare. I avgiften ingår resor till och från Tammerfors, inkvartering på hotell, alla måltider och programmet. Vi tipsar om att till exempel skolan gärna kan betala avgiften.


Vad? FSS toppmöte 2019
När? Fredag 11 oktober kl. 18 till söndag 13 oktober kl. 14
Var? Tammerfors, Svenska samskolan, Koulukatu 14, 33200 Tampere
För vem? Elev- och studerandekårsaktiva i finlandssvenska högstadier, gymnasier, yrkesläroanstalter och folkhögskolor

Till anmälan »


Vill du bli kontaktad?

Sitter du i din skolas EKS/SKS? Lämna in dina kontaktuppgifter så skickar vi en personlig inbjudan med mera information om evenemanget direkt till dig: Kontaktuppgifter till EKS/SKS


Information

Resor

Du bokar själv dina resor till och från Tammerfors fredagen den 11 och söndagen den 13 oktober. Du kan checka in på hotellet från och med kl. 15. Vi ersätter resor i efterhand mot kvitto och biljett. Kom ihåg att boka studerandebiljett, vi ersätter inte fullprisbiljetter. Närmare instruktioner om ersättningsförfarandet skickas ut i deltagarbrevet ett par veckor före evenemanget äger rum.

Övernattning

Övernattning sker på Omena Hotels, Hämeenkatu 7, 33100 Tammerfors. Vi sover i fyra personers rum, och du får veta vem du delar rum med när du anländer till hotellet. Om du av någon anledning är obekväm med sovarrangemangen önskar vi att du meddelar om det på plats till FSS personal.

Eftersom vi sover på ett hotell är det viktigt att vi respekterar personalen och de andra gästerna på hotellet. Det gör vi genom att hålla ljudnivån låg under hela natten och bemöta andra vänligt. Mellan kl. 23 och 07 ska det vara så pass tyst i rummet att din rumskompis och era grannar kan sova.

Måltider

FSS står för alla måltider under evenemanget. På fredagen serveras middag och kvällsmål. På lördagen serveras frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. På söndagen serveras frukost och lunch.

All mat som serveras är lakto-ovo-vegetarisk. I anmälan kan du uppge eventuella specialdieter eller om du vill äta veganskt.

Program

Ett detaljerat program skickas skickas ut i deltagarbrevet ett par veckor före evenemanget äger rum.

Minderåriga deltagare

Om du är minderårig behöver vi din vårdnadshavares godkännande för att du ska få delta i evenemanget. Instruktioner för hur man meddelar om godkännande skickas ut i deltagarbrevet ett par veckor före evenemanget äger rum.

Säkerhet

FSS evenemang är tryggare rum. FSS verksamhet är diskrimineringsfri och alla har rätt att vara sig själva precis så som de är utan att bli mobbade, diskriminerade eller trakasserade.

FSS ansvarar inte för värdeföremål såsom kontanter, kamera, telefon och så vidare. Du bör alltså själv se till att du inte lämnar dina värdeföremål obevakade.

Rusmedel (som exempelvis sprit och droger) är förbjudna och konfiskeras. Innehavarna skickas hem på egen eller målsmännens bekostnad. Skolområdet är också en rökfri zon.