Priset på studerandes tågbiljetter sänks

16 februari 2016, 13:49 | av | publicerat i

Studerandeförbunden och VR har ingått samarbete för att öka användningen av tågtrafik bland studerande. Medan VR sänker sina pris permanent sänks också priset åt studerande.

 

Genomsnittligt sänks VR:s priser med en fjärdedel. I samband med prisreformen sänks också priset för studerande. I fortsättningen njuter studerande av en 30 procents rabatt på reguljärpriset av biljetterna.

 

Billigast blir det för studerande att köpa VR:s nya Sparbiljett, priset på sparbiljetten är samma för alla och man kan inte få vidare rabatter på det redan sänkta priset. Det finns dock endast ett begränsat antal Sparbiljetter till salu per tur.

 

T.ex. betalar en studerande resandes från Uleåborg till Tammerfors 36,10 euro för sin biljett i nuvarande läge. Efter den nya prissättningen trätt i kraft kommer en studerandebiljett för samma sträcka kosta 31 euro, och den billigaste Sparbiljetten 25,10 euro.

 

Den förnyade prissättningen gäller fjärrtrafikens biljettpriser och rabatter. Inom VR:s när- och zon- trafik kommer studeranderabatten förbli 50% pga att biljetternas pris sänker inte i på samma sätt som i fjärrtrafiken. Förändringarna gäller inte heller HRT-regionens biljetter eller rabatter.

 

  • Från studerandes synvinkel är den nya prissättningen en glädjande nyhet, pengarna som används för resor är för många studerande en ofrånkomlig utgift, således lämnar de nya billigare prisen mera pengar åt studeranden att använda på andra viktiga ändamål, kommenterar ordförande för de samtiga studerandeförbunden

 

 

  • Studerande reser mycket och är åt oss en viktig kundgrupp. Genom detta avtal närmar vi oss varandra i marknadsföring och vi utvecklar i framtiden gemensam service, speciellt digital, för att underlätta resandet, säger VR:s chef för persontrafik Maisa Romanainen

 

Med den nya prissättningen kan du bekanta dig på vr.fi/uusihinta/sv

De nya priseran träder i kraft idag och man kan köpa biljetter genom alla medel.

 

 

 

 

 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.