Nordic School- Student’s Network General Assembly

16 juni 2016, 12:50 | av | publicerat i

NSSN, Nordic School-Student’s Network, höll årsmöte den 11-13.6 i Köpenhamn, Danmark. FSS representerades av International Officer-Frans och Vice-Bicca.

NSSn har en väldigt händelserik, dramatisk och intressant historia. En takorganisation för de nordiska skolungdomsförbunden grundades för cirka 10 år sedan, och den kom sedan krashande ner efter bara några år. För ett par år sedan tog man upp kontakten och kallade grejen för ett nätverk, men syftet och ledningsriktningen var alltid väldigt oklar. De finländska förbunden har under senare tid dragit en gemensam linje för att sikta på att stabilisera nätverket och registrera det som en organisation med syfte att fungera som kommunikationsplattform.

 

Under vårmötet i februari sattes en stor del av tiden på att diskutera just vilken struktur som skulle passa bäst för den här sammanslutningen. Efter två dagar hade en plan för att på lång sikt införa olika processer och strukturer som skulle stabilisera samarbetet och i något skede föra oss mot en registrerad organisation. Årsmötet i juni fattade det beslutet.

img_9173

På årsmötet beslöts bland annat att grunda en ledningsgrupp som går under namnet Coordination Committee. Varje land har rätt till en representant och mandatet är inte politiskt utan sätter namn och ansikten på NSSN och stärker kontakten mellan evenemangen, samt tillsätter en arbetsgrupp som kan fundera vidare på motiven och komma med förslag tillsammans. Som Finlands representant fungerar Henri Miettinen som är Suomen Lukiolaisten Liittos International Officer.

Därtill beslöts att föreningar som inte synts till på ett år ska strykas från medlemslistan tills de aktiverar sig igen, detta för att undvika att möten inte är beslutsföra. Under det kommande året har SUN (Norge), FSS och SLL ansvar för att ordna varsitt evenemang, varav ett är årsmöte och resten s.k. Member Assemblies, där vi lyfter upp specifika teman, diskuterar, lär oss och kan fundera över gemensamma utlåtanden och stöda varandras kampanjer och arbete.

Våra relationer till de nordiska förbunden är mycket bra och vi ser stort potential i samarbetet.

 

/Bicca

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.