Niko Partanen gjorde prao på FSS

30 oktober 2020, 15:34 | av | publicerat i

Mitt namn är Niko Partanen och jag har varit på prao (praktisk arbetslivsorientering) på Finlands Svenska Skolungdomsförbund i två veckor. Jag har lärt mig många nya saker under min tid på FSS och har tyckt att det varit givande. Jag valde FSS som praoplats för jag är politiskt engagerad och tyckte att på FSS så kommer jag och kunna lära mej mycket om politik och om hur förbundet fungerar. FSS kändes som ett bra alternativ och jag kan ha nytta av erfarenheten i framtiden.     

Mina arbetsuppgifter har varierat här på FSS. Exempelvis så har jag lärt mig att skriva ett pressmeddelande som handlade om barn i låginkomstfamiljer. Därtill så skrev jag en artikel till Elevbladet som handlade om hur det i skolan borde undervisas i investerande. Det har också varit intressant att få delta i olika möten. Under mötena har jag fått lyssna på idéer och argumentera om olika ämnen. Jag har också fått följa med till Prakticum i Helsingfors och Borgå. Där presenterade vi förbundet tillsammans med ordförande Alexandra och vice ordförande Adele. 

Jag har lärt mig om FSS och vad förbundet arbetar för. Det som var nytt för mig är att Finlands Svenska skolungdomsförbund är partipolitiskt obundet. Därtill har jag lärt mig om andra föreningar och hur FSS samarbetar med dem. Jag har fått kunskap om internationella föreningar som exempelvis OBESSU, FSS:s evenemang och utskott. Det har varit roligt att jobba tillsammans med Alexandra och andra anställda på FSS och följa med deras arbetsuppgifter.  

Jag har tyckt om att göra Prao på FSS. Det har varit jätteroligt att arbeta med nya människor och lära sig nya saker samt få nya idéer. Under min tid på FSS så har jag  lärt mig mera om politik, hur föreningar fungerar och nya ord. Jag tycker också att jag lärt mig mycket som jag kan ha nytta av i framtiden. Speciellt givande har det varit att skriva pressmeddelandet och artikeln.

Tack FSS för att jag fick komma till er på prao!

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.