Kom med i FSS utskott!

8 april 2018, 13:25 | av | publicerat i

Vill du aktivera dig i FSS och lära dig mera om förbundet? Då är utskotten en ypperlig möjlighet för just dig. Genom utskottsarbete får du en chans att vara med och forma förbundets linje, lära dig massor nya kunskaper samt träffa nya människor.

FSS utskott kör igång sitt arbete i juni (efter att den nya styrelsen konstituerat sig) och jobbar fram till nästa Elevriksdag. Utskotten träffas enligt den tidtabellen utskottet själv kommer överens om, vanligen brukar utskotten träffas varje eller varannan månad. Det kan alltså ta några timme i månaden att vara med i ett utskott, eller mycket mer tid beroende på ditt intresse. Möten kan hållas på förbundets kansli i Helsingfors, online, i samband med FSS evenemang eller andra platser ni i utskottet kommer överens om. Följande utskott finns i förbundet:

INTERNATIONELLA UTSKOTTET (IU)

Internationella utskottet håller koll på vad som händer inom de europeiska utbildningspolitiken, inom vår europeiska takorganisation OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions) och inom samarbetsnätverket NSSN (Nordic School Student Nerwork). IU ansvarar tillsammans med förbundsstyrelsen för att representera förbundet internationellt i finland, norden och Europa. I IU lär du dig om internationell studerandepolitik, du får samarbeta med andra finländska förbund inom ramen för internationella frågor och vara med och forma FSS åsikter i internationella frågor.

VERKSAMHETSUTSKOTTET (Verkus)

Verksamhetsutskottet planerar förbundets evenemang i samarbete med förbundsstyrelsen och personalen. Du har med andra ord möjlighet att göra just det du tycker att är roligt – som att t.ex planera och förverkliga evenemangens teman, innehåll och marknadsföring. I verkus lär du dig hur man gör roliga och givande evenemang.

INTRESSEBEVAKNINGSUTSKOTTET (IBU)

Intressebevakningsutskottet håller koll på vad som händer i skolorna i Svenskfinland och inom utbildningspolitiken i samarbete med förbundsstyrelsen. Utskottet är med och förverkligar olika kampanjer och kommer med förslag på teman FSS kunde påverka för. I IBU lär du dig om påverkningsarbete, intressebevakning och nationell utbildningspolitik.

REDAKTIONSRÅDET

Redaktionsrådet jobbar med vår tidning Elevbladet EBL och FSS podden. Redaktionsrådet skapar innehållet i tidningen i samarbete med personalen och förbundsstyrelsen – du kan skriva, fota eller illustrera beroende på vad du tycker är roligt. Hjälp i arbetet får du av tidningens chefredaktör och art director. EBL utkommer 4 gånger i året. FSS prodden lyfter upp aktuella ärenden och intressanta samhällsfenomen, som medlem i redaktionsrådet kan du delta i att skapa poddens innehåll. I redaktionsrådet lär du dig hur medieinnehåll blir. Du får en möjlighet att utveckla din uttrycksförmåga samtidigt som innehåll du skapat distribueras i hela Svenskfinland.

Genom fylla i detta formulär anmäler du intresse för att vara med i ett FSS utskott för verksamhetsåret 2018-2019. Styrelsen väljer utskottsmedlemmar på sitt första möte, riktgivande är att ett utskott består av 4-8 medlemmar.

Om du undrar över något får du gärna kontakta tjänsteutvecklare Frans Cederlöf, frans.cederlof@skolungdom.fi eller 050 447 1493. Vi vill ha din intresseanmälan senast fredagen den 27.4.

 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.