HRT-rabatt, studiekort och studentskrivningar

11 september 2017, 15:11 | av | publicerat i

… bland annat sånt händer på FSS just nu.

Rabatten på kollektivtrafiken i huvudstadsregionen har varit en länge efterlängtad förmån, och från och med idag 11.9 kan alla som har vårt studiekort, går på andra stadiet, har sin adress inom HRT-området och innehar ett finländskt personsignum få rabatten. För folkhögskolestuderande krävs också Fpa:s studiestödsintyg. Så nu är det bara att beställa hem studiekortet, eller uppdatera din läsårsdekal! Kortet kan beställas här, och här kan du läsa mer. På köpet får du våra fina FSS-kalender, en prenumeration på Elevbladet och många andra förmåner!

För dig som skriver samhällslära i studentskrivningarna nu på hösten, eller varför inte senare, vill vi tipsa om våra populära samhällslärapreppkvällar. Vi är i Helsingfors den 12.9, och i Åbo den 14.9. Mer info hittar du här.

Årets debattävling har deadline snart. Andra stadiets skolor kan anmäla sina lag till årets tävling åt anna.lindberg@su.fi, med frågor man ta kontakt med henne. Deadline är 15.9!

På lördagen öppnar också anmälan till Kulturkarnevalen här, så kom ihåg att anmäla dig då och säkra din plats i det siistigaste labbet! Årets karneval är i Karleby 16-19.11.

Den 18.9 öppnar ett medborgarinitiativ för att göra andra stadiet gratis, på riktigt. Kampanjen heter Avgiftsfritt 2:a stadie, och det kommer mer info bl.a. på some inom kort!

Pssst! Nu kan du också beställa skolbesök och elev- och studerandekårsutbildningar inför hösten. I oktober är vi på väg på turné till Österbotten, hoppas vi ses då!

 

Frågor om något av ovanstående? Ta kontakt med FSS ordförande Bicca Olin (bicca.olin@skolungdom.fi).

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.