FSS studiekort blir chip!

1 april 2020, 10:12 | av | publicerat i

Har du glömt ditt studiekort hemma? Misströsta inte! Från och med hösten 2020 kommer FSS studiekort att finnas i chipformat som planteras in i handleden.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund inför som det första studerandeförbundet i Finland studiekort i chipformat.

– Ibland har man glömt studiekortet hemma eller så har batteriet i telefonen tagit slut, men nu är det inte längre ett problem, säger FSS förbundsordförande Emilie Jäntti.

Chipet är hundra procent veganskt och helt oskadligt för kroppen. Chipet bryts ner automatiskt efter tre år, och du behöver på så sätt inte fundera på hur du tar bort det.

– Vi vill att studiekortet ska vara så lättanvänt som möjligt. Handledschip är smidiga, säkra och ger dig tillgång till studieförmåner oavsett var du är, forsätter Jäntti.

Att studiekortet blir chip underlättar också det administrativa arbetet. Processen för att förnya studiekorten kommer gå mycket smidigare. FSS kommer på hösten få låna Fästingbussen, som tar paus för vintern, och åka på turné till skolorna i Svenskfinland för att chipmärka skolungdomarna. På vår webbplats skolungdom.fi hittar du snart mer information om när bussen befinner sig vid just din skola.

Chipen förverkligas i samarbete med det finländska startup-företaget DataChip&Dipp.

Tilläggsinformation:

Emilie Jäntti
förbundsordförande
emilie.jantti@skolungdom.fi
050 301 2456

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.