FSS söker en förbundssekreterare

7 juli 2016, 12:13 | av | publicerat i

Vi söker en förbundssekreterare till förbundskansliet i Helsingfors då vår nuvarande förbundssekreterare går vidare till nya utmaningar.

 

Kort om förbundet

Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf fungerar som svenskspråkiga elevers och studerandes intressebevakare i Finland och precis som ett fackförbund bevakar vi den finlandssvenska skolungdomens rättigheter på regional, nationell och europeisk nivå. Grundat 1921 är FSS Europas äldsta skolungdomsförbund! Vi tror att utbildning är det mest betydelsefulla i samhället och det mest värdefulla verktyget vad gäller samhällsförändring och skapandet av en bättre värld.

FSS är partipolitiskt och religiöst obundet och vi riktar oss till svenskspråkiga studerande i gymnasier, yrkesläroanstalter, folkhögskolor samt elever i grundskolans övre klasser i Finland. FSS verkar för och nära elevkårerna i Svenskfinland; vi bevakar skolungdomens rättigheter både i skolvärlden och i samhället i övrigt samt fungerar som elevers och studerandes påverkningskanal i skolpolitiska frågor. FSS stöder elevkårsverksamheten i de enskilda skolorna samt fungerar som kontaktlänk finlandssvenska skolor emellan. Vi vill uppmuntra och inspirera ungdomar till engagemang såväl i som utanför den egna skolan och ge unga människor redskap för samhällspåverkan.

 

Arbetsuppgifterna

Förbundssekreteraren ansvarar för förbundets förvaltning och ekonomi i sin helhet och rapporterar till förbundsordförande. Arbetet är givande, omväxlande och självständigt. Förbundssekreteraren är kansliförman, sekreterare för finansutskottet samt verksamhetsledarens närförman. Verksamhetsledaren ansvarar i sin tur för den operativa verksamheten med evenemangproduktion mm. och stöder samt engagerar ungdomarna.

 

Till förbundssekreterarens arbetsuppgifter hör bl.a.

 • Handhar förbundets ekonomi och förvaltning
 • Kansliförman
 • Sköter ansökningsärenden och rapportering med finansiärer
 • Ekonomisk beredning samt godkänner förbundets fakturor och reseräkningar
 • Sköter studiekortsärenden samt ger medlemsservice
 • Sköter registerärenden med myndigheter
 • Sköter juridiska frågor och laglighetsövervakning
 • Förhandlar avtal och sköter kontakten med serviceproducenter
 • Sköter personalärenden
 • Huvudanvändare för förbundets it-system
 • Föredragande och sekreterare för finansutskottet
 • Koordinerar publikationernas annonsförsäljning
 • Extern kommunikation
 • Bokar resor
 • Övriga arbetsuppgifter tilldelade av presidiet och styrelsen

 

Krav

Vi förväntar oss att du har en samhällsvetenskaplig eller ekonomisk högskole-examen eller är nära utexaminering samt har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och förmanskap.

Du är flexibel och bra på att samarbeta, intresserad av tredje sektorn och intressebevakning samt är öppen för nya upplevelser och erfarenheter.  Vi förutsätter goda språkkunskaper i svenska, finska och engelska. Övriga språk anses vara en merit. Du är van att arbeta med Excel och är stresstålig, samvetsgrann samt har ett gott situationsspelöga samt sinne för humor.

 

Allmänt

Befattningen som förbundssekreterare på FSS är på heltid, arbetsförhållandet inleds 1.9.2016. Arbetsförhållandet är två-årigt med möjlighet till förlängning. Arbetsuppgifterna kräver en del arbete under kvällstid och på veckoslut.

Vi erbjuder våra anställda ändamålsenliga arbetsredskap, moderna arbetsutrymmen i centrala Helsingfors, privat arbetsplatshälsovård, trevliga arbetskolleger samt minnen för livet.

Vi vill ha din fritt formulerade ansökan med löneanspråk och referenser samt CV senast 15.7.2016 per epost till adressen tim.karike@skolungdom.fi med rubriken ”Förnamn Efternamn / Förbundssekreterare”.

Du kan också skicka ansökningen per post till adressen Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf, Kaserngatan 1D 65-66, 00140 Helsingfors.

Tilläggsuppgifter ges av förbundssekreterare Tim Karike, tim.karike@skolungdom.fi, 045 134 1111 (telefontid 12.7 kl. 13-16) samt förbundsordförande Nicholas Kujala, nicholas.kujala@skolungdom.fi, 044 277 8669.

 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.