FSS Migri, låt Bijou Amran Ahamed få fortsätta i gymnasiet!

13 juni 2018, 11:41 | av | publicerat i

Pressmeddelande. Fritt för publicering genast.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS kräver att Migrationsverket gör en ny utredning av Bijou Amran Ahameds uppehållstillstånd, så att han inte utvisas till Bangladesh. Bijou studerar vid Kimitoöns gymnasium och har flyttat bort från Bangladesh för över 10 år sedan, efter att hans pappa, oppositionspolitiker, mördats. Han bor på Kimitoön med sin mamma och lillebror, som får stanna, samt sin styvpappa. Bijou har precis avslutat sitt första år i ett svenskspråkigt gymmnasium och ska börja sommarjobba.

FSS anser att alla unga har rätt till en utbildning, oavsett varifrån de kommer. Bijou har redan inlett sin utbildning, skapat sej ett sammanhang och behöver få fortsätta leva och utvecklas här i Finland bland vänner och familj. Bijou talar svenska som modersmål, efter flera år i Sverige.

– Att utvisa en ung person som genom hårt jobb lärt sej språk, fått en studieplats och nu studerar för att bli färdig och redan är en del av vårt samhälle, visar bara på Migris omdömesbrist, säger FSS ordförande Bicca Olin. Varför skulle man skicka en svenskspråkig gymnasiestuderande bort från sin familj till ett land där han helt saknar kontaktnät och där hans pappa har blivit mördad av politiska skäl?

FSS kräver att Migrationsverket redogör för hur processen gått tillväga, lämnar ut de diskussionsprotokoll och uppgifter som använts för Bijous ansökningsprocess till honom och hans familj samt omprövar beslutet omgående.

 

För mer information:

Bicca Olin, förbundsordförande
+358403525232
bicca.olin(at)skolungdom.fi

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.