FSS lanserar podd

2 juni 2017, 15:23 | av | publicerat i

PRESSMEDDELANDE 2.6.2017. Publiceringsfritt genast.

FSS lanserar podd

“Jag skulle vilja organisera någon sorts extempore “kom till torget och sjung den blomstertid nu kommer”- grej.”

Vad händer? Varför ska alla till torget? Jo det är ju FSS-podden som äntligen är här!

Tanken om en FSS-podd föddes då vi insåg att det för finlandssvenska skolungdomar inte finns poddar som handlar om precis just samhällsaktuella grejer ur ungdomsperspektiv. Vi tror på att man breddar sitt perspektiv genom att debattera och diskutera, och därför vill vi genom podden belysa ungdomspolitiska aktualiteter på ett lättsamt och tillgängligt sätt. Förutom att ge nya synvinklar på från tidigare bekanta fenomen, vill vi även väcka ett intresse för samhällsdebatt överlag och visa att det kan vara underhållande att debattera och diskutera.

“Det kan aldrig finnas för många kanaler där unga får information om aktuella ämnen och själv kan delta i diskussionen” säger FSS förbundsordförande Bicca Olin.

Poddens första avsnitt handlar om något var och en av oss kan relatera till: skolavslutningar. Vi debatterar vad som hör och inte hör hemma på en skolavslutning samt filosoferar kring hur viktig den här sortens traditioner egentligen är. Podden kommer ut ungefär varannan fredag och du kan lyssna på avsnitten här.

Ruotsi ruosteessa? Kiinnostaako koulut ja politiikka? Vastaus on täällä! FSSn upouudessa podcastissa keskustellaan rennolla fiiliksellä joka toinen perjantai ajankohtaisista koulukysymyksistä, tervetuloa kuuntelemaan! Jaksot löytyvät täältä.

För tilläggsinformation

Bicca Olin
förbundsordförande
bicca.olin@skolungdom.fi
+358403525232

 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.