Finlands Svenska Skolungdomsförbund ger ut låt för att hylla 100-årsjubileet!

7 april 2021, 22:55 | av | publicerat i ,

Finlands Svenska Skolungdomsförbund kommer att i samarbete med artisterna och låtskrivarna Sandra Långbacka och Paul Elias ge ut en låt. Låten är ett sätt att fira 100-årsjubileet men också en möjlighet för FSS att nå ut till unga under coronatider. 

– Eftersom förbundet på grund av coronan inte på samma sätt som tidigare kunnat vara närvarande i skolungdomarnas vardag ansåg vi att låten är ett roligt och kreativt sätt att öka på vår närvaro och synlighet, samtidigt som vi vill minnas jubileumsåret, säger Alexandra Wegelius, ordförande för Finlands Svenska Skolungdomsförbund.

Det är Sandra Långbacka och Paul Elias som skrivit låten. Samarbetet inleddes i början av året och FSS har tillsammans med artisterna planerat innehållet och genren för låten. Sandra Långbacka står för framförandet av låten medan Paul Elias fungerar som producent. Låten publiceras som en del av FSS 100-årsjubileum och idén bakom låten är att sprida god stämning samt en känsla av ljusare tider. 

– Vi ville att låten skulle fånga upp en ungdomsanda och det tycker vi verkligen att Sandra och Paul har lyckats med. Låten heter “Barrikad” och precis som namnet säger så handlar den om hur unga aktivt för fram sina röster och formar samhället. Mellan raderna kommer FSS långa historia fram och det dras även paralleller till ung aktivism, tillägger Wegelius. 

“Barrikad” publiceras på streamingtjänsten Spotify 16.4.2021.

Alexandra Wegelius

förbundsordförande, FSS

050 466 1551

alexandra.wegelius@skolungdom.fi

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.