Datorn och böcker med, nu börjar skolan! 

26 augusti 2021, 10:06 | av | publicerat i ,

Sommarlovet lider mot sitt slut och nu börjar skolan igen. Denna tid av året är något som man kanske gillar och ogillar. Det kan kännas jobbigt att lämna sommarlovet bakom sig och börja på med skolarbetet igen, men det kan också kännas bra med lite rutiner. Kom ihåg att inte stressa ihjäl dig, vitsorden är inte hela världen! 

Jag själv har en mycket varierande relation till skolan. Jag har alltid sedan jag var liten älskat att vara i skolan och läsa massor med böcker, men nu i gymnasiet har min motivation och iver till skolan varit väldigt svängig. Att studera har alltid varit något som jag har känt mig motiverad till, men på de senaste åren har jag känt mig mera fängslad av alla krav som studierna kräver av mig.  

Coronapandemin slog oss studeranden med en käftsmäll. Alla evenemang inhiberades och skolor stängdes. Jag hade turen att bara ha några månader distansundervisning, men det satt ändå sina spår. Att sitta framför datorn minskade på min motivation till skolan, gjorde mig ännu mera stressad och proven gick inte alls bra. Jag känner att vi alla studeranden just nu är i samma båt, vissa har haft mera närstudier än andra, men det har påverkat oss alla negativt.  

Att fundera över sina planer är alltid bra om man känner att skolan tar för mycket energi. Förra året bestämde jag mig att gå gymnasiet på 3,5 halvår för att minska på min stress, vilket hjälpte enormt mycket. Det finns så många möjligheter som vi inte direkt tar i beaktande när man planerar sin framtid. Därför kan det vara viktigt att försöka vara öppen till förändringar och göra vad som känns bäst för dig.  

Nu börjar studentskrivningarna närma sig och det pirrar redan i magen när jag tänker på det. Jag försöker tänka att fast jag inte får toppbetyg i studentexamen så går inte världen under, utan det räcker med att jag gjorde mitt bästa och är nöjd över mig själv. Jag håller också tummarna att skolorna inte stänger utan försöker hålla sina dörrar öppna för elevernas skull. Om du känner dig trött på studierna så kan det vara bra att ta lite pauser från studierna och göra något du får energi av. 

Hoppas ni alla får ett bra skolår! Kom ihåg att ta det lugnt, det ordnar nog sig i slutändan. 

Cecilia Huhtala 
Vice ordförande, FSS 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.