Jobba på FSS: Chefredaktör för Elevbladet

15 augusti 2019, 11:47 | av | publicerat i

Elevbladet EBL är Finlands Svenska Skolungdomsförbunds språkrör och ett kreativt magasin med både informativt och underhållande innehåll. Tidningens primära målgrupp är elever i grundskolans övre årskurser och studerande på andra stadiet. Elevbladet erbjuder en plattform för unga skribenter att få sina texter publicerade och utvecklas under handledning.

Elevbladet utkommer digitalt året om och till pappers två gånger per år. Tidningen distribueras till tusentals skolungdomar runt om i Svenskfinland och finansieras med stöd av Föreningen Konstsamfundet.

För att utveckla tidningens innehåll söker vi nu en chefredaktör. Som chefredaktör för Elevbladet

  • koordinerar du hela processen för att skapa tidningen från planering till genomförande och utvärdering,
  • handleder du tidningens skribenter och sparrar dem i att lyckas och utvecklas,
  • producerar du journalistiskt innehåll till både webben och den tryckta tidningen och skriver själv artiklar och kolumner,
  • samarbetar du med tidningens Art Director för att skapa en tilltalande och kvalitativ tryckt tidskrift två gånger per år.

Arbetet förutsätter utmärkta kunskaper i svenska och journalistisk erfarenhet. Ett pedagogiskt grepp och bra samarbetsförmåga är till fördel vid handledningen av tidningens skribenter. Vi uppskattar intresse i frågor som berör unga och utbildning.

Arbetet är en projektanställning för att utveckla Elevbladet från september 2019 till maj 2020. Som chefredaktör arbetar du flexibelt både på förbundets kansli i centrala Helsingfors och ute på fältet. Arbetstiden är i genomsnitt 20 timmar per månad och för arbetet betalas en månadslön på ungefär 280 euro. Utöver det erbjuder vi andra förmåner, fina kollegor och mysiga kontorsutrymmen i Ulrikasborg, Helsingfors.

Skicka in en fritt formulerad ansökan med CV och arbetsprov på en text du skrivit till förbundsordförande Emilie Jäntti (emilie.jantti@skolungdom.fi) senast 28.8.2019. Arbetsintervjuerna ordnas under vecka 36 på vårt kansli på Kaserngatan 1 (om platsen och tidpunkten inte fungerar med din vardag är vi flexibla för andra arrangemang).

Tilläggsinformation och svar på eventuella frågor får du av verksamhetsledare Malin Lindholm, telefonnummer 050 323 7418. 

Läs mer om Elevbladet »

Vi önskar att personer av olika ålder, bakgrund och kön söker jobb hos oss. Alla arbetssökande behandlas likvärdigt i enlighet med vår likabehandlingsplan.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för elever i grundskolans övre årskurser och studerande på andra stadiet.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.