Bli aktiv i FSS utskott 2021–2022!

17 september 2020, 10:22 | av | publicerat i

Vill du aktivera dig i FSS och lära dig mera om förbundet? Då är utskotten en ypperlig möjlighet för just dig. Genom utskottsarbete får du en chans att vara med och forma förbundets linje, lära dig massor nya kunskaper samt träffa nya människor.

FSS utskott kör igång sitt arbete i höst på FSS kick-off (ytterligare information kommer senare). Utskotten är verksamma fram till slutet av verksamhetsåret juni 2022. Utskotten träffas enligt den tidtabellen utskottet själv kommer överens om, vanligen brukar utskotten träffas varje eller varannan månad. Du väljer själv hur mycket och hur ofta du vill delta i utskottets arbete.

 

Verksamhetsåret 2021–2022 kan du vara med i ett eller flera av nedanstående fem utskott:

Verksamhetsutskottet

Verksamhetsutskottet (Verkus) är med och planerar samt verkställer FSS evenemang. Utskottet får också ordna egna evenemang/planera nya workshoppar. I utskottet kommer du få lära dig om evenemangsplanering, marknadsföring, teamwork och du kommer även få dra kvällsprogram/workshoppar på FSS evenemang.
Tycker du om att planera och ordna evenemang då är Verkus rätt för dig.

Ansvarspersonerna för verksamhetsutskottet är Hilda Purhonen och Wendela Rönnlund.

Internationella utskottet

Som medlem i Internationella utskottet (IU) jobbar du med att ta fram relevant internationell utbildningspolitik, du får vara med och ordna FSS internationella evenemang samt jobba med FSS helt nya internationella strategi. Du har också möjlighet att delta i FSS takorganisation OBESSU:s evenemang och seminarier samt representera FSS på internationella evenemang. Du har också möjlighet att bekanta dig med andra internationella organisationer och EU:s uppbyggnad.

Ansvarspersonerna för Internationella utskottet är Matilda Westerlund och Onni Purhonen.

Elevbladets redaktion

Utskottets huvudsakliga uppgifter är att skriva och producera material till FSS medlemstidning Elevbladet. Som medlem har du också möjlighet att producera andra typer av mediematerial t.ex. memes eller skapa coola videon.

Ansvarsperson för Elevbladets redaktion är Adele Westerlund.

FSS ambassadörerna

I den regionala arbetsgruppen får du vara med och utveckla FSS regionala verksamhet, planera evenemang, fungera som en ambassadör för FSS, samt reagera på politiska aktualiteter i din region.

Ansvarspersonerna för FSS ambassadörerna är Vivian Ljungqvist och Tilda Cederberg.

Mini FSS

Utskottet är för dig som är intresserad av att pröva på hur förbundet och förbundsvärlden fungerar. I utskottet kommer vi att lära känna FSS styrningsdokument, du får bekanta dig med styrelsearbete, samt få utbildningar i t.ex mötesteknik. Du kommer också att få vara med och skriva pressisar, lära dig att påverka samt lobba politiker! Du får helt enkelt pröva på lite allt möjligt men behöver inte binda dig till styrelsearbete.

Ansvarsperson för Mini FSS är Cecilia Huhtala.

Anmäl dig som intresserad!

Om du är intresserad av FSS utskott, anmäl dig genom knappen nedan. Vi skickar mera information till dig per e-post då du anmält dig!

Genom att fylla i formuläret anmäler du intresse för att vara med i ett eller flera av FSS utskott under verksamhetsåret 2021–2022. 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.