Anmälan till Elevriksdagen 2018 är öppen!

11 februari 2018, 17:35 | av | publicerat i

ERIK är vild debatt, visioner, påverkan och fest! Här är det du som har makten att påverka hur skolan och utbildningen ska se ut i framtiden – kom med och bestäm om hur FSS ska göra just din skolvardag bättre! ERIK är förbundets årsmöte och högst beslutande organ; på ERIK besluter vi om vad FSS ska jobba för de kommande året, hur det politiska programmet ska se ut och behandlar de motioner som förbundets medlemmar skickat in. På ERIK väljs också en ny styrelse och en ny ordförande för förbundet. I år arrangeras Elevriksdagen 6-8 april i Pargas, Sarlinska skolan – välkommen!

 

Möteshandlingar. Möteshandlingarna hittar du här. Du som önskar handlingarna i pappersformat kommer att få dem på plats när du anländer till Elevriksdagen.

 

Anmälan. Anmäl dig till evenemanget här (anmälan öppnar 10.2.2018 och stänger 21.3.2018). Sista anmälningsdag är onsdag 21.3. Ett deltagarbrev med programmet och information om transporter skickas till alla efter sista anmälningsdag. Observera att du ska vara medlem i FSS och att din medlemsavgift för 2017-2018 ska vara betald för att du ska kunna delta och vara röstberättigad delegat. Du kan bli medlem här.

 

Deltagarbrev. Deltagarbrevet skickades ut till alla anmälda 23.3, det hittar du här.

 

Praktiska arrangemang. Mötet och programmet arrangeras i Sarlinska skolan i Pargas. Vi övernattar också i skolan i klassrum på skolgolv. Transport arrangeras för alla delegater med abonnerade bussar. Om du bor väldigt långt borta och måste ta dig till bussen ersätter förbundet dina kostnader enligt billigaste färdmedel, kontakta i sådant fall förbundssekreterare Malin Lindholm, malin.lindholm(at)skolungdom.fi. Tidtabell och rutt för transporter skickas ut till alla 30.3.2018.

 

Pris. Deltagaravgiften är 50 euro; transport, mat, övernattning, program och lysande umgänge ingår. Du får en faktura på deltagaravgiften till den e-post adress du angett i anmälan. Du kan också fråga din skola om skolan kan stå för hela eller en del av deltagaravgiften.

 

Guldhatten. Är din eller grannskolans elev- eller studernadekår den bästa i Svenskfinland? Nominera din favorit elev eller studerandekår till Elevkårspriset Guldhatten! Den bästa kåren kommer att belönas under Guldhattsgalan lördagen 6.4 i samband med Elevriksdagen. Nominera din favorit genom att skicka ett mejl med en kort motivering till info@skolungdom.fi senast onsdag 28.3.

 

Möteshandlingar. Möteshandlingarna hittar du här. Du som önskar handlingarna i pappersformat kommer att få dem på plats när du anländer till Elevriksdagen.

 

Motioner. Om det är något speciellt du vill att vi ska behandla på ERIK kan du skriva en motion. Skicka in din motion till info@skolungdom.fi senast tisdagen den 6.3 kl. 23.59 så att motionen kan behandlas på Elevriksdagen.

 

Annulleringsvillkor. Om du av någon orsak inte kan komma så är det viktigt att du meddelar detta till förbundssekreterare  Malin Lindholm (malin.lindholm(at)skolungdom.fi) genast. Ifall du annullerar ditt deltagande efter sista anmälningsdag söndag 21.3 bör du betala hela deltagaravgiften. Du kan försöka hitta någon annan som kan komma på ERIK istället för dig, då behöver du inte betala. Om du blir sjuk kan du annullera avgiftsfritt genom att visa upp sjukintyg.

 

Frågor? Kontakta förbundssekreterare Malin Lindholm (malin.lindholm@skolungdom.fi).

 

Vi ses i april!

 

PS. Elev- och studerandekårsaktiv! En ERIK plansch har skickats till alla skolor, om du vill skriva ut och hänga upp fler planscher hittar du planschen här.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.