Allians höstmöte 2015

17 november 2015, 13:00 | av | publicerat i
Allianssi Styrelse 2016-17

Allianssi Styrelse 2016-17

Finlands Ungdomssamarbete Allians rf. hade sitt höstmöte den 17.11 i de synskadades Verksamhets- och tjänstecentrum Iiris. FSS representerades av ordförande Nicholas Kujala och vice ordförande Bicca Olin. Generalsekreterare Otto Pettersson deltog som representant för vår samarbetspartner Dagsverke rf.

På mötet behandlades organisationens verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, beslut om medlemsavgiften för år 2016, budgeten för år 2016, en renovering av Allians-huset, strategi samt val av styrelse. Till styrelsen valdes 6 nya medlemmar samt personliga ersättare för dessa. FSS ordförande Nicholas Kujala blev invald som suppleant i styrelsen.

– Vi kommer att jobba hårt från suppleantplatsen för att föra fram tvåspråkigheten och påverka genom aktivt samarbete, kommenterade Nicholas.

Finlands Ungdomssamarbete Allians sysslar med intressebevakning, stöd och utveckling för sina medlemsorganisationer, samt representation på nationella beslutsfattarnivå. Allians jobbar också med att föra samman och kommunicera mellan organisationer som anknyter till ungdomar och ungdomsarbete.

I Allians skuggval inför riksdagsvaletdeltog rekordmånga skolor, också ett stort antal yrkesinstitut. Allians var också aktiv under valperioden och hade bland annat en egen valmaskin.

Den nya ungdomslagen revideras ännu som bäst och Allians har också här varit aktivt delaktiga och ordnat diskussionstillfällen. Alla medlemsorganisationer får påverka Allians respons på ungdomslagen.

“Det kommunala ungdomsarbetets framtidsutsikter” publicerades under ungdomsarbetsveckan. Kommunernas ungdomsarbete lyftes fram och kampanjen #HupparikansanPuolella. Allians har också en ny plan för jämlikhet och jämställdhet. Allians styrelse föreslog ett ställningstagande om att ungas välmående.

Allians har under året deltagigt aktivt bland annat på evenemanget Finlandsarenan med en panel om ungdomsarbete samt en diskussion om följderna med utbildning. Under höstmöte nämndes också regeringens inbesparingar och deras inverkan på ungs liv i Finland.

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.