FSS Styrelsekandidater 2018: Sebastian Geust


Namn: Sebastian Geust
Skola: Yrkesinstitutet Prakticum (Fordonsteknik)
Ålder: 17
Hemkommun: Kyrkslätt
Jag är intresserad av att bli: Styrelsemedlem eller Vice ordförande

Varför söker du till styrelsen?
Jag har alltid haft en brinnande iver att få vara med och påverka viktiga ämnen för ungdomar och svenskspråkigheten. Jag är för tillfället ordförande för Yrkesinstitutet Prakticums Studerande styrelse, och tillhör också den pedagogiska ledningsgruppen. Jag är också styrelsemedlem i Svensk Ungdom i Kyrkslätt. Jag känner att jag skulle kunna ta mycket åsikter från t.ex. ungdomar som studerar i yrkesskolor.

Vilka ansvarsuppgifter är du intresserad av?
Jag tycker om att ordna och planera olika slags evenemang och kampanjer av alla slag och storlekar. Jämlikhet är ett annat av mina största intressen.

Vad gör dej till en bra styrelsemedlem?
Jag lyssnar alltid på allas röster och alla sidor. Jag är väldigt social, och har lätt att tala med nya personer, och har hört att jag är lätt att tala med också.

Annat du vill berätta om dej själv?
Jag studerar fordonsteknik på Prakticum, som har varit mitt största intresse sen jag var väldigt liten. Jag studerar också vid sidan om yrkesskolan vid Yrkeshögskolan Metropolia (Fordonsteknik Ingenjörsexamen) vilket gör mig till Finlands yngsta ingenjörsstuderande för tillfället. Är del av ett projekt av att göra övergången från yrkesskolan till yrkeshögskolan lättare, som Prakticum startade. Jag älskar också alla sorters musik, och spelar själv en hel del instrument.

 

Läs mer om FSS årsmöte Elevriksdagen här, och om styrelsevalet här. Fler kandidater hittar du under vårens lopp här. Om du har frågor till kandidaterna kan du rikta dej till FSS ordförande Bicca Olin (maila bicca.olin@skolungdom.fi, ring, texta eller Whatsappa 0403525232 eller sök upp på some @biccaolin), som ger vidare information. Håll utkik efter kandidaternas presentationer på instagram @skolungdom!