Medlemsförmåner


Studiekortet är ett bevis på att du är medlem i FSS och har därmed tillgång till studerande- och medlemsförmåner:

  • Studierabatt på inrikesresor hos Matkahuolto och VR (andra stadiets studerande och studerande vid folkhögskolor)
  • Studierabatt på kollektivtrafiken i huvudstadsregionen (HRT området)
  • FSS-kalendern för läsåret. Kalendern är designad av en ung grafiker just enligt elevers och studerandes önskemål – vi hoppas att du har mycket nytta av den i dina studier!
  • Medlemstidningen Elevbladet hemskickad 4 gånger i året (du hittar den också online på skolungdom.fi)
  • Välkommen med i förbundets verksamhet – som omfattar bl.a. deltagande på evenemang och möjlighet att aktivera sig i förbundets utskott
  • Rabatt på deltagaravgiften till Kulturkarnevalen
  • 10% rabatt på boende hos Hostellförbundets hostell samt 5€ rabatt på deras internationella hostellkort
  • 50% rabatt på KSF-medias tidningsprenumerationer (om du bor i eget hushåll och är under 29 år)

Andra förmåner är studerandepris på simhallar, biografer, kaféer, utställningar, museer m.fl. Kom ihåg att vifta med studiekortet var än du rör dig, ibland får man rabatt då man minst anar det.

 

European Youth card

eycplanschFSS medlemmar som är under 30 år har möjligheten att kombinera studiekortet med European Youth Card. Med EYC-kortet får du tillgång till förmåner och rabatter i 36 länder runtom i Europa, dessa innefattar bland annat shopping, restauranger, transport och sevärdheter. Du kan bekanta dig med alla förmåner i den internationella förmånsdatabasen.

Genom att beställa kortet får du också tillgång European Youth Card appen, appen innehåller en digital version av kortet och alla förmåner. Appen kan laddas ner på iOS och Android telefoner.

Kortet har en engångsavgift på 3 euro. Om du reser mycket lönar det sig med andra ord absolut att ta ett kombinationskort!

 

 

FSS KALENDERN

Förbundet har sedan hösten år 2000 gett ut och distribuerat ungdomskalendern till alla förbundets medlemmar. Kalendern skapas av unga till unga – kalendern designas varje år från början till slut av en ung grafiker, medan innehållet produceras av förbundets styrelse. Förutom en vanlig kalender innehåller FSS kalendern scheman, plats för anteckningar och andra funktioner för att underlätta skolvardagen.

Kalendern skickas till medlemmarna tillsammans med studiekortet och läsårsdekalen.