EBL


Elevbladet EBL är en tidning för alla finlandssvenska skolungdomar, och en medlemsförmån för FSS medlemmar. Tidningen utkommer 4 gånger om året (september, december, mars och juni) och distribueras till tusentals skolungdomar runtom i Svenskfinland samt till alla svenskspråkiga högstadier, gymnasier, yrkesinstitut och bibliotek. Upplagan är cirka 2 000. EBL finansieras med stöd av Föreningen Konstsamfundet.

EBL är ett kreativt, dynamiskt och modernt magasin både till innehåll och utseende. Innehållet består av reportage, bildessäer, artiklar och kolumner om teman som berör just oss som skolungdomar!

Senaste numret

Våga göra något för klimatet. Klimatångest är bekant för många, men vad kan man egentligen själv göra för vår planet? Julfirandet är en ypperlig chans att börja ett nytt, klimatsmartare liv. Läs också vad FSS vill av riksdagsvalet våren 2019.

Du kan läsa tidigare nummer av EBL i tidningsarkivet.

Vill du synas i EBL?

Tycker du om att skriva, fotografera, teckna eller annars bara vill vara med och göra EBL? Vi söker medarbetare från hela Svenskfinland och erbjuder en möjlighet att få ditt material publicerat för en bred publik – kontakta oss så berättar vi mer!

Annonsera i EBL

Är du intresserad av att annonsera i EBL? Pris och annonsstorlekar hittar du i mediakortet. På frågor om annonser svarar förbundssekreterare Malin Lindholm, malin.lindholm@skolungdom.fi.

Tidningen trycks på Edixion Offset-papper med färgprofilen Uncoated FOGRA29. Till annonser som går ut i kanterna, lämna en skärmån på +5 mm. Tilläggsinformation ger kommunikationskoordinator Emil Widlund, emil.widlund@skolungdom.fi.

Publiceringstidtabell 2019

  • EBL 1 / 2019 utkommer i mars, annonsbokning senast 25.2
  • EBL 2 / 2019 utkommer i juni, annonsbokning senast 13.5
  • EBL 3 / 2019 utkommer i september, annonsbokning i augusti
  • EBL 4 / 2019 utkommer i december, annonsbokning i november